CALLAWAY STORE IN SHENZHEN ALMOST COMPLETE

04/12/2017

IMG_9159_1 IMG_9160_1

We are very pleased to see that the construction of our design for Callaway store in Shenzen is going according to plan. We are looking forward to see the store once the construction will be definitely complete. We would like to thank the workers and the contractors for their great job in such a small amount of time. A big thank you goes of course to Callaway Management in Shanghai for believing in our concept.


 

 

XIANGMI PARK, TEAHOUSE AND LIBRARY UNDER CONSTRUCTION

04/07/2017

IMG_5777_1 IMG_5821_1

Together with our design partners MLA+ we are glad to announce that our Teahouse, Library and the landscape design for Xiangmi Park in Shenzhen are currently under construction. The project will be completed in Summer 2017.

All buildings respond to their location in the park and each one of them offers a different experience in terms of function and indoor/outdoor relationship. Both the Teahouse and the Library incorporate, re-use and re-invent elements obtained from the site. reducing the environmental impact of the buildings.

For the Library the ground floor is accessible, open and inviting to visitors. Park`s walking paths become elevated walkways leading to the second and third floor  where we find the exhibition area and the auditorium. In order to create free-flowing space there are no fixed dividing walls but only moveable.

The Visitor Centre and Teahouse have an open courtyard layout with a pergola along the south and west corner of the Park. The shaded walkways leading to the buildings border a semi-enclosed entrance square . The pedestrian highline of the park leads to the second floor of the buildings.


 

HONORABLE MENTION IN THE CAMBOO COMPETITION

03/27/2017

MUDI-CAMBOOCam 2

We are very happy to announce that your design ARCHWAY OF LIGHT has received an honorable mention from Building Trust International in the CAMBOO competition.
The pavilion is temporary and can be easily disassembled and rebuilt in any different locations. In order to avoid the use of foundations the whole structure is very light and the structural elements are fixed to the heavy bamboo planters at the four corners. The amount of bamboo elements is limited and the joints are extremely simple.  The result is a multi-functional outdoor/indoor space with optimal natural light due to the central oculus and the stormwater protection and drainage. The ARCHWAY OF LIGHT combines the suggestive atmosphere of a classical Italian vault with a unique sensory experience during rainy days, when the visitors can see and hear the water flowing through the center of the pavilion.

http://www.buildingtrustinternational.org/competition.html