XIASHA TECHNICAL MUSEUM, LIBRARY AND THEATRE


In this new cultural project for the city of Hangzhou, we propose to ramp the ground on each side to create a tunnel under the road, connecting the tree boulevard, the new cultural complex and the municipal centre to the lakefront promenade.

For the cultural complex building, we propose to create a clear programmatic division. A public living room that functions as lobbies and book shopping center, touches the site to flow visitors in and out of the building. Conference centers, ballroom and basement functions are situated beneath the undulating ground floor carpet. Programs such as tech museum, youth center and library are divided into eleven boxes, floating above the ground floor.

In the grand theater, we propose a flying theater stage to interlock with other functions of the theater. The lobby is located underneath the flying stage, whereas the sky lounge is situated above the stage.


LOCATION: Hangzhou, Zhejiang, China
CLIENT:
Xiasha Development
DESCRIPTION:
Architecture design
LEAD DESIGN:
MUDI, JDS
GFA:
107,000 sqm
YEAR:
2012
STATUS:
Settled (2012)

地理位置: 中国浙江杭州
客户: 下沙科技文化交流中心之科技馆
任务: 建筑设计
主创设计: MUDI, JDS
建筑面积: 107,000 sqm
年份: 2012
现状2012进行中